Recensie Rocket Racing (Playstation network)

Met al het geweld van verschillende triple A racing games is het leuk om bij tijd en wijle een simpele racing game op te kunnen pakken. Geen gedoe met pimpen en tweaken, maar gewoon rondjes draaien en zien wie er de beste is.

Nu gaat gewoon rondjes draaien voor de mini Rocket Racing niet helemaal op, omdat het bij deze game vooral gaat om ‘extreme drifting & wallboosting’ zoals in het titelscherm staat.

F-Zero

Je speelt met een van de vier voertuigen die allemaal hetzelfde vermogen hebben en alleen een beetje van vorm en kleur verschillen. De voertuigen worden aangedreven met een soort van afterburner en het besturen doe je het beste met de D-pad. Het spel deed ons gelijk denken aan F-Zero voor de SNES uit 1992: gassen en sturen door futuristische parcours met op de weg plekken die je voertuig versnellen en vertragen.

In Rocket Racing (waarin je de parcours van bovenaf ziet) kun je in de bochten echter ook meer vaart krijgen omdat daar, als je er goed langs drift, een baan zit die je snelheid omhoog laat schieten. Je kunt kiezen uit vier verschillende racemodi, te weten: Quick race, Grand prix, Party mode en Campaign.

Handige tutorial

Quick race is ideaal om te oefenen en de tracks te verkennen, Grand prix is wat het is: vier verschillende vormen tracks (van cirkelvormig tot kronkelig) met daarin verschillende races. Wie de meeste punten heeft aan het einde, net als in de Formule 1, is de winnaar. De Campaign modus begint met een tutorial die erg handig is.

De besturing is namelijk vrij lastig in het begin. Door te driften in de bochten pak je weliswaar de meeste snelheid, maar als je in de boarding knalt, ben je ook gelijk helemaal uit koers en moet je de achtervolging inzetten op je tegenstanders. Ook zijn de vele parcours – Campaign kent zes verschillende divisies met verschillende tracks – beter te racen als je ze een paar keer gespeeld hebt.

De Party modus vinden we nog het meest geslaagd, omdat je het in deze modus kunt opnemen tegen drie andere spelers thuis; ouderwets controller doorgeven dus. Iedereen doet om de beurt een track. De beste race van een van de spelers is te zien als zogenaamde ghost car tijdens de andere races. Het is ‘3 strikes and you’re out’ dus iedereen krijgt drie kansen om de beste tijd te verslaan. Omdat je de ghost car kunt zien is het steeds een kunst om een nóg betere lijn te rijden en zo een snellere tijd neer te zetten.

Rocket racing is al met al een zeer vermakelijke racing game die vanaf nu voor €4,99 te dowloaden is als mini in de PlayStation Store.

(eerder verschenen op Gamez.nl)

Leave a Reply